luni, 8 septembrie 2014

Sirena versus sistem de alarmare a populatiei

Printre clientii care ni se adreseaza, am intalnit adesea confuzia sirena de alarmare civila si sistem de alarmare civila. Haideti sa lamurim odata ce e cu aceste doua tipuri de echipamente, ambele cu scopul de a avertiza populatia in situatiile limita.

Sirena reprezinta un singur echipament capabil sa produca sunete de mare intensitate, exemplu: 110 dB/ 1 metru, 114 dB/ 1m.
sirena electromecanica de mare putere ptr alarmarea populatiei






Sistemele reprezinta un ansamblu de echipamente prin intermediul carora se transmit, atat avertizari acustice (sunete), cat si mesaje vocale live.
Avantajul unui astfel de sistem: in situatii de criza, oamenii intrati in panica nu fac legatura intre semnalul sonor auzit si semnificatia lui, cu ajutorul mesajelor vocale stiu exact care este motivul declansarii alarmei.

Sistemul de alarmare se alcatuieste dintr-un amplificator audio pe 100V, un recorder/ player utilizat la inregistrarea semnalelor sonore, un microfon pentru difuzarea anunturilor live, mai multe hornuri si unitati driver pentru hornuri (difuzoare).


Aceasta este o configuratie standard, caracteristicile echipamentelor pot fi si trebuie sa fie diferite in functie de raza pe care trebuie sa o acopere sistemul.

De exemplu: pentru o raza de acoperire de 500 m la distanta de cca. 60 dB sunt necesare aprox. 4 hornuri, putere 60 Wati; pentru acoperirea a 2000 m - 60 dB sunt necesare cca. 16 bucati a cate 60 Wati fiecare.
Ulterior, luand in calcul suma puterilor hornurilor se alegea puterea amplificatorului, exemplificare:

4 difuzoare x 60 Wati/ buc. = 240 Wati -> amplificator de 240Wati;
8 difuzoare x 60 Wati/ buc. = 480 Wati -> amplificator de 480Wati.

Atentie suma puterilor difuzoarelor instalate nu trebuie sa depaseasca puterea amplificatorului. In caz contrar riscati defectarea acestuia.

Informatii suplimentare configurare sisteme de alarmare publica:

AMRO Grup - Importator sirene La Sonora (Italia); girofare, rampe luminoase, faruri de urmarire, sirene salvare - pompieri Intav (Italia). Garantam servicii complete de:

sisteme de alarmare a populatiei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postari populare